Helt vanlig äppelcider ger en lättlagad och fräsch sås som blir jättegod till timjansdoftande kycklingfilé och nykokt sparris!
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll marinaden över köttet och se till att den kommer åt överallt. Förslut väl och låt vila i kylen i minst en halvtimma.
- Hetta upp matfettet och bryn filéerna på båda sidor. Stek dem klara i 175 grader varm ugn i ca 20 min.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek dem blanka och smidiga i smöret utan att de får färg. Häll på vatten, cider, fond och grädde. Låt koka samman ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt. Låt koka upp.
- Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen av stjälken. Låt koka i lättsaltat vatten i ca 3 min. Häll av vattnet och skölj genast sparrisen i kallt vatten.
Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar