Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festkyckling med cidersås och sparris

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Helt vanlig äppelcider ger en lättlagad och fräsch sås som blir jättegod till timjansdoftande kycklingfilé och nykokt sparris!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll marinaden över köttet och se till att den kommer åt överallt. Förslut väl och låt vila i kylen i minst en halvtimma.
  2. Hetta upp matfettet och bryn filéerna på båda sidor. Stek dem klara i 175 grader varm ugn i ca 20 min.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek dem blanka och smidiga i smöret utan att de får färg. Häll på vatten, cider, fond och grädde. Låt koka samman ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt. Låt koka upp.
  4. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen av stjälken. Låt koka i lättsaltat vatten i ca 3 min. Häll av vattnet och skölj genast sparrisen i kallt vatten. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.