Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlax med frasigt strössel

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

God bjudrätt eller till en söndagsmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula formbrödet. Smält 1 msk smör i en stekpanna med vitlöken och blad från 4 timjankvistar. Lägg i brödsmulorna och stek till gyllene färg. Ställ åt sidan. Skiva laxen om den är i hel bit. Strö över 1 tsk salt och 1-1½ krm peppar. Stek i ½ msk smör. Stek sparrisen i bitar under tiden. Lägg laxen på en bädd av stekt sparris, sockerärter och salladsblad. Strö över brödströsslet.
  2. Servera med lätt crème fraiche smaksatt med rivet citronskal, ½-1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och blad från 3 timjankvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.