Mums vad gott! En riktigt god festrätt.
Älskar lax och denna rätt är en riktig höjdare tillsammans med pepparrotscréme och ljummen potatissallad.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg laxen på en plåt, salta och peppra lätt.
Stek bacon lätt knaprigt i medelvarm panna.
Häll av överblivet fett. Dra av pannan från värmen.
Rör ner ströbröd, citronsaft och skal, olivolja, ost, salt och peppar.
Fördela röran över laxen och baka i ugn ca 30 min.
Täck med folie efter halva tiden.
Ta ut laxen och strö över färska örter.
Pepparrotscréme:
Rör ihop kesella och pepparrot, salt och peppar.
Ljummen potatissallad:
Rör samman olivolja, citronsaft och hackad dill. Dela den nykokta potatisen i lite större bitar, blanda med lök, kapris, tomathalvor och dressing.
Servera ljummen till den ugnsbakade laxen.