Ettt festligt och gott recept från Norrmejeriers "Guldkorn".
Instruktioner
- Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Lägg det i en ugnsfast form.
Vispa ur pannan med portvin.
Häll på grädde (spara 2 msk till rotselleripurén) och låt det puttra i någon minut. Häll över i en kastrull och lägg i lingon. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka den i ca 15 min eller tills den är mjuk. Mixa till ett slätt mos. Tillsätt 2 msk grädde och lite smör. Smaka av med salt och peppar.
- Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé. Låt det vila i 5 min innan du skär upp det.
- Servera med sås, hasselbackspotatis eller klyftpotatis och rotselleripuré. Dekorera med bladpersilja.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar