Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig filé med lingon- och portvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ettt festligt och gott recept från Norrmejeriers "Guldkorn".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg det i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med portvin. Häll på grädde (spara 2 msk till rotselleripurén) och låt det puttra i någon minut. Häll över i en kastrull och lägg i lingon. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka den i ca 15 min eller tills den är mjuk. Mixa till ett slätt mos. Tillsätt 2 msk grädde och lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé. Låt det vila i 5 min innan du skär upp det.
  4. Servera med sås, hasselbackspotatis eller klyftpotatis och rotselleripuré. Dekorera med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.