Vardagsmat med guldkant är den fina fiskgratängen med räkor.
Instruktioner
- Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.
- Sås:
Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Vispa och koka upp under omrörning. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill. Häll såsen över fisken och strö över räkorna.
- Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.
- Ugn: 225º
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god gratäng... Min Sambo är annars inte förtjust i fiskgratäng, men denna tyckte han mycket om.
Jättegod gratäng. Lättlagad är den också.