Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte provat detta receptet-hittade det i mina receptgömmor i dagarna! Men ska inleda påsken med den här rätten, på skärtorsdag :-) Det låter ju bara så gott älskar ju rödvinssås med mmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Bryn hela fläskfilén, salta och peppra. Efterstek ca 15 min under lock på svag värme.
  2. 2. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg dem i en smord form, salta och peppra, strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader i ca 35 min.
  3. 3. Skär av foten på svampen, gröp ur hatten, hacka fot och det som gröpts ur hattarna. Finhacka löken och pressa vitlöksklyftan. Blanda samtliga ingredienser och fyll svamphattarna..Gratinera i ugnen ca 15-20 min - passa på när potatisen görs.
  4. 4. Såsen: Låt samtliga ingredienser utom mjöl och senap koka ca 20 min. Sila såsen. Rör ner mjölet och ge allt ett uppkok. Rör i senapen. Dags att avnjuta en delikat måltid : )

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva_jonte 21 mars 2008

    det var verkligen så gott som jag hade hoppats på! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.