Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fruktkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En saftig mjuk kaka med friska bitar av färsk eller fryst mango.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
  3. Sikta ner mjölet och bakpulvret, men spara ca 1 msk mjöl till fyllningen. Tillsätt kaffegrädden och rör samman till en slät smet.
  4. Skala den färska mangon och skär fruktköttet i tärningar. Pudra det sparade mjölet över de färska eller frysta fruktbitarna och skaka samman. Bred ut kaksmeten jämnt i formen och strö över den lätt mjölade frukten.
  5. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet och strö den smuliga degen över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.