- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En saftig mjuk kaka med friska bitar av färsk eller fryst mango.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Sikta ner mjölet och bakpulvret, men spara ca 1 msk mjöl till fyllningen. Tillsätt kaffegrädden och rör samman till en slät smet.
- Skala den färska mangon och skär fruktköttet i tärningar. Pudra det sparade mjölet över de färska eller frysta fruktbitarna och skaka samman. Bred ut kaksmeten jämnt i formen och strö över den lätt mjölade frukten.
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet och strö den smuliga degen över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar