Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig gryta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Festlig gryta med fläskkött, svamp och skinka. Bra recept på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i drygt 1 cm tjocka strimlor. Skala och hacka löken. Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs och skiva den.
  2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet på ej för stark värme och lägg över det i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan med löken i lite fett en god stund. Blanda det med köttet. Strö över salt, peppar, vetemjöl och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Klipp den rökta skinkan i strimlor direkt i grytan. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde. Koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, bog eller skinka ca 20 min. Smaka av.
  3. Servera ur grytan med kokt ris, potatis och kokta grönsaker t ex broccoli och blomkål eller en sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.