Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig hallonpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Brukar använda den som tårta blir alltid uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda samman vetemjöl, havregryn och socker. Tillsätt smöret. Blanda ihop till en deg som du trycker ut i en pajform. Grädda 10 min, 200 grader.
  2. Fyllningen: Blötlägg gelantinbladet. Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i den varma krämen. Låt krämen svalna medan du rör om då och då. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret ganska hårt. Rör sedan ner det i den kalla krämen.
  3. Fördela krämen i pajskalet, dekorera med hallon och pudra lite florsocker över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hundtoki 27 augusti 2009

    Den var god! Jag skulle kryssa i 4 stjärnor men det blev fel och bara en. Den var lite smaklös. Jag undrar om det skulle vara gott att ha i lite citronskal? Roligt att göra en anorlunda paj! Tack!!! ska baka den igen med lite citron i på prov hi hi

  • hundtoki 30 augusti 2009

    Jag glömde att berätta att jag bakade den glutenfritt. Hade i 130 gr glutenfritt mjöl utan bakpullver och mjölk istället för vetemjöl och det gick jätte bra!! Bakade den igen och hade i citron skal och det blev jätte gott. Tack Hundtoki

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.