Brukar använda den som tårta blir alltid uppskattad.
Instruktioner
- Botten: Blanda samman vetemjöl, havregryn och socker. Tillsätt smöret. Blanda ihop till en deg som du trycker ut i en pajform. Grädda 10 min, 200 grader.
- Fyllningen: Blötlägg gelantinbladet. Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i den varma krämen. Låt krämen svalna medan du rör om då och då. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret ganska hårt. Rör sedan ner det i den kalla krämen.
- Fördela krämen i pajskalet, dekorera med hallon och pudra lite florsocker över.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var god! Jag skulle kryssa i 4 stjärnor men det blev fel och bara en. Den var lite smaklös. Jag undrar om det skulle vara gott att ha i lite citronskal? Roligt att göra en anorlunda paj! Tack!!! ska baka den igen med lite citron i på prov hi hi
Jag glömde att berätta att jag bakade den glutenfritt. Hade i 130 gr glutenfritt mjöl utan bakpullver och mjölk istället för vetemjöl och det gick jätte bra!! Bakade den igen och hade i citron skal och det blev jätte gott. Tack Hundtoki