Lättlagad och lyxig fläskfilégryta med smak av gelé och senap
Instruktioner
- Skär filén i skivor och stek dem i smör. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med lite vatten. Spara skyn till såsen.
Häll sky och köttbuljong, grädde, mjöl, gelé och senap i en kastrull. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt. Garnera ev med vinbär.
- Servera grytan med potatisgratäng, vinbärsgelé och kokta bönor
- Potatisgratäng:
Varva skivad potatis med den rivna osten, salta ovh peppra i en ugnsform. Häll över grädde och riven ost. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 50-60 min
Publicerat den
23 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar