Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad och lyxig fläskfilégryta med smak av gelé och senap

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i skivor och stek dem i smör. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med lite vatten. Spara skyn till såsen. Häll sky och köttbuljong, grädde, mjöl, gelé och senap i en kastrull. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt. Garnera ev med vinbär.
  2. Servera grytan med potatisgratäng, vinbärsgelé och kokta bönor
  3. Potatisgratäng: Varva skivad potatis med den rivna osten, salta ovh peppra i en ugnsform. Häll över grädde och riven ost. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 50-60 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.