Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter.
Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt.
Olja en stor, rektangulär form lätt.
Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter.
Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna.
Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader.
Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min.
Tag ut och strö över fetaosten.
Tack för ett supergott recept, jag hade soltorkade tomater i färsen:-) mums
God vardagsmat..