Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig kycklingfilé i dragonsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och snabb söndagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka svampen fint. Kärna ur och finhacka paprikan. Hacka persilja och gräslök. Rör samman hacket med Philadelphiaosten.
  2. Torka av filéerna. Gör en djup ficka i filéerna med hjälp av en vass kniv. Fyll dem med oströran. Fäst samman filéerna med tandpetare.
  3. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett tills de är gyllenbruna. Salta och peppra filéerna. Tillsätt vin och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter.
  4. Tillsätt grädde, senap, soja och dragon. Låt allt puttra ytterligare någon minut. Smaka av såsen.
  5. Knaperstek baconet och strö det över kycklingfiléerna.
  6. Tips! Vill du ha en tjockare sås kan du reda den med Maizena redning för ljusa såser.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 26 december 2009

    Åh så underbart gott! såsen blev ju bara helt underbar. Hade tagliatelle till och det var super! En klar 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.