Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar kyckling i alla former och smaker. Har precis hittat receptet på Hemmets Journal så jag har inte hunnit prova, men ska testa det nu i helgen. Nu har jag testat rätten, jag kommer nästa gång jag lagar detta, att endast ta 2 msk senap och använda en mycket mild rökt skinka. Annars helt supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna väl. Bottna en smord eldfast form med de tinade grönsakerna. Lägg kycklingbrösten över.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt vin eller buljong och låt det koka ihop tills ca hälften återstår. Tillsätt senap och grädde. Låt såsen koka ihop ytterligare en stund. Smaka av. Lägg en skiva skinka och ostskivor på varje köttbit. Häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg. Garnera med sparris och paprika. Servera t ex med kokt ris och gott bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ariel 19 januari 2008

    Riktigt gott och enkelt att göra! Använde buljong till såsen men nästa gång skall jag prova vitt vin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.