Grytan är gjord med kycklinglårfiléer som är både möra och saftiga
Instruktioner
- Bryn kycklinglåren vackert gyllene runtom.
Lägg över dem i en gryta.
- Skala scharlottenlökarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna.
Låt allt fräsa ca 10 minuter. Rör då och då i grytan.
- Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, rivet apelsinskal och dragon.
Låt allt puttra under lock ca 20 minuter.
- Ansa salladslöken och skär den i mindre bitar. Lägg ner den i grytan när ca 5 minuter återstår.
- Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan.
Lägg i avrunna aprikoser och låt grytan småputtra i ytterligare några minuter.
- Bjud grytan tillsammans med luftigt ris och en god sallad.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod gryta, även om jag gjorde den på kycklingfilén, och uteslöt aprikoserna. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.
Tog 10 torkade aprikoser och de fick koka med i 20 min. Blev jättegott.