Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig potatistårta.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Passar till allt nästan. Gör du den dagen innan så blir den allra bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mos: Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk, häll av vattnet och mosa med en elvisp. Tillsätt hackad persilja, grädde, smör, vitlök, salt och vitpeppar. Ställ åt sidan så länge.
  2. Potatisbottnar: Skala och skiva potatisen i tunna skivor med en maskin. Stek hälften av potatisen i 1 msk smör i en stekpanna, ca 24 cm i diameter, på medelvärme under lock ca 15 minuter. salta och peppra. Rör inte under tiden. Vänd kakan med hjälp av en tallrik och stek andra sidan 3-4 minuter. Ta upp kakan och stek en kaka till med resterande potatis. Lägg en potatiskaka i botten på en form med löstagbar botten 24 cm i diameter. Lägg på moset och den andra potatiskakan. Tryck ihop och lägg över plastfolie. Låt stå i kylen över natten.
  3. Servering: Ta loss kakan ur formen och skär den i 8 bitar när den är kall. Låt den bli rumstempererad och värm sedan i ugn på 175 grader i ca 30 minuter. Garnera med örter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bumbis 21 februari 2010

    Supergod. Gjorde den samma dag men ställde ut den i kylan så att den "stelnade" och sedan var den lätt att skiva. Gästerna var mycket imade, såg väldigt komplicerad ut.

  • pihal 11 november 2013

    Detta recept kommer att bli en absolut favorit hemma hos oss. Bjöd på detta på Fars dag och det blev succé. Enkelt att göra och perfekt eftersom man gjorde den dagen innan. Kan inte bli annat en 5 i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.