Av mjukt tunnbröd behöver man inte bara göra snittar, gör denna underbart goda rulltårtsformade smörgåstårta, du kommer inte att ångra dig.
Instruktioner
- Bred margarin på tunnbrödet. Lägg tunnbrödet omlott ett par cm på långsidan ungefär som en rulltårta, 30x40 cm. Tryck till så att överlappningen fästs med hjälp av margarinet.
- Fyllning:
Finhacka räkorna och blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över tunnbrödet och rulla samman som en rulltårta. Svep in rullen i folie och förvara den kallt till nästa dag. Måste få gotta till sig.
- Garnering:
Bred toppkrämen över rullen. Lägg rader av skalade räkor på toppen och rucolasallad längs med sidorna. Garnera med limeskivor och dill.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undra om den hade varit godare utan chilisås?
Bytte ut chilisåsen mot riven pepparrot och använde fyllningen i "vanlig" smörgåstårta. Funkade jättebra.
Blev jättegott men lite för "kladdigt" för mitt tycke men övriga familjen gav den tumme upp. Kan tänka mig att göra en smörgåstårta av polarkakor så det blir lite mera bröd. Ska prova det någon gång.
Hej Har just rullat ihop godsakerna, ska ligga tills imorron. Vi ska ha nåt gott när ungdommarna är ute på vift. Kommer med betyg sen. Lena
Har käkat denna, god smak men lite kompakt i vår smak. Nästa gång ska jag spe med mer grädde, Blir en 4:a i betyg.
Åh vad gott detta låtter.. Ska prova det i helgen då tjejerna kommer på besök....