Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt god sås som passar utmärkt till det mesta! Krämig sås som inte behöver redas. Går bra att äta kall också, då blir den mycket tjockare, men fortfarande lika god. Får du sås över kan du med fördel använda såsen till pasta osv. dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek det i en liten kastrull med matfettet, i ca 2 minuter. På låg värme. Pressa i vitlöksklyftan och rör om. Efter någon minut, slå över vinet. När vinet kokat bort, tillsätt mögelosten i bitar. Rör om och när osten smält tillsätter du buljongtärningar och crème fraiche. Låt koka i ca 5-15 min. Vill du få till en mer brun färg kan du använda dig av några droppar colorit. Sila såsen om du så vill.
  2. Servera såsen varm till klyftpotatis, kött, grillat osv.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ulrika91 15 juni 2009

    För er som undrar, såsen är helt rinnande när den är varm. På bilden är den kall och därmed ganska tjock.

  • AmandaIdenNordin 24 januari 2010

    kanon god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.