Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig smördegsrulle

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna frasiga rulle har en otroligt krämig och god fyllning. Den kan också bli en festlig huvudrätt om den serveras med en fräsch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tina smördegsplattorna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt dem svalna.
  2. Lägg philaddelphiaost, nötter, parmesanost, pressad vitlök, örtkryddor och citronsaft i en mixer/matberedare och kör tills allt blandats. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Kavla samman smördegsplattorna till en rektangel, ca 40x30 cm. Pensla skarvarna med lite vatten eller uppvispat ägg. Skär av en degremsa till dekorationen.
  4. Täck degen med skinka, lämna en kant runtom. Bred försiktigt på ost- och örtkrämen. Rulla ihop längden från kortsidan och tryck ihop ändarna. Lägg över rullen på plåten. Skär degremsan i centimeterbreda längder.
  5. Pensla rullen med uppvispat ägg och dekorera med degstrimlor. Grädda i ca 45 minuter tills längden är frasig och gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.