Denna frasiga rulle har en otroligt krämig och god fyllning. Den kan också bli en festlig huvudrätt om den serveras med en fräsch sallad.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tina smördegsplattorna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt dem svalna.
- Lägg philaddelphiaost, nötter, parmesanost, pressad vitlök, örtkryddor och citronsaft i en mixer/matberedare och kör tills allt blandats. Smaksätt med salt och peppar.
- Kavla samman smördegsplattorna till en rektangel, ca 40x30 cm. Pensla skarvarna med lite vatten eller uppvispat ägg. Skär av en degremsa till dekorationen.
- Täck degen med skinka, lämna en kant runtom. Bred försiktigt på ost- och örtkrämen. Rulla ihop längden från kortsidan och tryck ihop ändarna. Lägg över rullen på plåten. Skär degremsan i centimeterbreda längder.
- Pensla rullen med uppvispat ägg och dekorera med degstrimlor. Grädda i ca 45 minuter tills längden är frasig och gyllenbrun.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar