Det här har blivit ett favoritrecept. Karrén steks först färdig i ugn. Man tillagar sedan en rejäl mängd svampstuvning som läggs mellan karréskivorna och som också får täcka karrén. Till slut gratineras hela härligheten en kort stund med ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnssäker form. Sätt i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 80°. Häll då och då litet vatten i formen så att inte skyn bränns vid.
- Gör svampstuvningen under tiden. Fräs svampen i matfett i en gryta. Strö över vetemjölet och rör om. Häll i mjölk, sky, grädde och fond och smaksätt med dijonsenap, salt och peppar. Rör ned redningen och låt stuvningen koka 1 minut.
- Ta ut köttet ur ugnen, låt det vila en stund och skär det sedan i skivor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och skeda samtidigt upp stuvningen mellan skivorna. För ihop skivorna så att steken ser hel ut. Så här långt kan du förbereda rätten.
- Strö över riven ost och gratinera i 225° strax före serveringen.
- Servera med ugnsstekt klyftpotatis som blandats med wokad eller snabbfräst gul och röd paprika.
Publicerat den
6 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar