Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga citroner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vackra och lättgjorda - dessa frusna läckerbitar, portionerade i citronskal, är en oslagbar dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered citronskålarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Ta en vass sågtandad liten kniv, skär av ett lock och en liten bit av botten så att citronen kan stå. Skär ut fruktköttet och spara ½-1 msk rent fruktkött från varje citron (skär bort hinnorna). Skär fruktköttet i små, små bitar. Strö över florsocker.
  2. Fyll skalen med det sötade fruktköttet och med youghurtglassen. Varva fyllningen tills skålarna är fyllda med råge och ställ dem i frysen minst 30 minuter före servering. Om de fryses så att de blir genomhårda - låt dem då stå framme ca 20 minuter före servering.
  3. Spritsa en liten gräddtopp ovanpå och garnera med myntablad eller citronmeliss och/eller rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.