De här är lika goda till en kopp kaffe som efter middagen. Du fyller dem med en underbar karamellkräm och säsongens frukter och bär.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ned det i äggsmeten. Rör till sist ned mjölken.
- Fyll smorda och bröade tartelettformar, ca 10 cm i diameter, till 2/3 med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° tills de fått färg och känns genomgräddade. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Tryck på mitten i kakorna så att det bildas en grop.
- Lägg sockret till krämen i en kastrull och smält det lätt under omrörning. Tillsätt 2 1/2 dl mjölk och rör om. Sjud krämen under fortsatt omrörning tills sockret har smält igen. Rör ut maizenan med resterande mjölk och rör ned det i krämen - rör hela tiden. Låt krämen koka upp och bli tjock och ställ den sedan åt sidan tills den kallnar. Rör i den då och då.
- Smaka av den kalla krämen med vaniljsocker. Vispa grädden och rör ned den i krämen. Fördela krämen i kakbottnarna och garnera med säsongens frukter eller bär och citronmeliss.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar