Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga fruktbakelser

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

De här är lika goda till en kopp kaffe som efter middagen. Du fyller dem med en underbar karamellkräm och säsongens frukter och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ned det i äggsmeten. Rör till sist ned mjölken.
  2. Fyll smorda och bröade tartelettformar, ca 10 cm i diameter, till 2/3 med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° tills de fått färg och känns genomgräddade. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Tryck på mitten i kakorna så att det bildas en grop.
  3. Lägg sockret till krämen i en kastrull och smält det lätt under omrörning. Tillsätt 2 1/2 dl mjölk och rör om. Sjud krämen under fortsatt omrörning tills sockret har smält igen. Rör ut maizenan med resterande mjölk och rör ned det i krämen - rör hela tiden. Låt krämen koka upp och bli tjock och ställ den sedan åt sidan tills den kallnar. Rör i den då och då.
  4. Smaka av den kalla krämen med vaniljsocker. Vispa grädden och rör ned den i krämen. Fördela krämen i kakbottnarna och garnera med säsongens frukter eller bär och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.