Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festmat i form

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta recept hittade jag i en veckotidning för många år sedan. Lätt att laga och väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset. Blanda ner 1 msk smör, salt, svartpeppar och lite smulad oregano när riset är färdigt. Bred ut det i en ugnseldfast form. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skiva kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Linda in ett par sparrisar i varje kasslerskiva. Lägg sedan skivorna med skarven nedåt över riset i formen. Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och späd med sparrisspad och grädde. Smaka av med kryddorna och rör ner osten som får smälta. Till sist rör du ner de bägge äggulorna.
  3. Slå såsen i formen och gratinera i ugn tills ytan fått fin färg. Serviera gärna en sallad till. Du kan göra i ordning hela rätten i förväg och värma upp den i ugnen i lite lägre ugnsvärme ca 200 grader till 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammis 21 december 2009

    Mums det var jättegott Kommer att göras fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.