Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festpirog

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättlagad, bra om man är många som ska äta. Fyllningen kan förbedas dagen före. Serveras med en grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop degen och låt den jäsa ca. 30 minuter. Dela degen i 2 bitar, kavla ut en bit så stor att den täcker en långpanna. Lägg den i botten på långpannan.
  2. Bryn köttfärs och lök, blanda i resten av ingredienserna utom osten. Låt puttra några minuter och smaka av om det behövs mer kryddor.
  3. Bred fyllningen över degen i långpannan, strö över osten och smula över ädelosten. Kavla ut den andra biten deg och lägg den som ett lock över fyllningen. Strö över lite ost som dekoration och grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.