- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Så himla gott bara! Vet ingen som inte uppskattat denna pirog! :D
Instruktioner
- Skär ner fläskfilen i mindre bitar , ca 1-1.5 cm långa. Blanda i hop ingredienserna till marinaden och lägg i fläskfilen. Tips är att lägga allt i en plast påse så kan man lätt blanda/klämma då och då.
Låt ligga i kylen i 30 min upp till nån timme.
- Ta fram smördegsrullen så de är hyfsat tinade , inte allt för tinade, de blir nästan svårare att arbeta med då.
- Bryn röd och grön paprika. När de börjar mjukna, lägg i filén och bryn den också. Tillsätt creme fraiche. Smaka av med lite pepparmix + ev lite extra soya. Red av så konsistensen blir lite tjockare, ska inte vara rinnig!
- Låt smeten kallna i kylen!
Kavla ut smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper, så att den blir lite tunnare än från början. Formatet blir en rektangel.
Lägg smeten mitt på i en sträng och vik i hop till en lång pirog.
Rulla över pirogen så kanten ligger nedåt. Se till att "knipsa" ihop degen ganska noggrant, annars spricker den lätt i ugnen.
Pensla med ett vispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 min. När pirogen fått en gyllenbrun färg är den klar!
Låt den stå i ca 10 min innan servering.
- Servera med grönsallad och ett gott bröd!
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppengott, jag hade i lite purjolök och serverade med ris utan att baka in fyllningen. Nästa gång provar jag nog med smördeg