De första kantarellerna vi plockar på sensommaren måste ha värdigt sällskap. Här med ox- och fläskfilé. En exotisk rätt p.g.a. den syltade ingefäran.
Instruktioner
- Skär köttet i tunna skivor. Dela i mindre bitar.
- Rensa och skölj kantarellerna, skär ner dem och hacka löken smått.
- Låt lök och svamp puttra i oljan i stekpanna. Rör då och då tills svampen är gyllenbrun och löken nästan helt mjuk. Lägg svamp och lök åt sidan, håll det varmt.
- Fräs nu hastigt upp köttet i samma stekpanna, krydda. Tillsätt svampen och löken.
- Häll över rödvin, strö över persilja och dill. När rödvinet kokat in, rör ner grädden och låt svamp, lök och kött sjuda ihop några minuter i denna.
- Hacka under tiden ingefärsfrukterna fint. Strö över dessa som sista moment. Bjud rätten direkt ur pannan.
Publicerat den
20 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar