Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festrullar av grisfilee

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fick receptet av min syster på slutet av 60-talet och sedan dess har vi haft rullar på bordet vid varje festtillfälle. Mina barn har lärt sig att föra vidare traditionen.

Ingredienser

Instruktioner

Dela fileen i 8 bitar. Rulla en baconskiva runt varje bit. Lägg bitarna tät varandra stående i en rymlig form. Sätt in i ugnen och grädda under ca 45 minuter, 175 grader. Blanda ihop grädden, tomatpureen och kryddorna. Tänk på att baconet innehåller mycket salt! När köttet har fått färg, häll gräddblandningen i formen. Tänk på att ugnsformen är tillräckligt stor för baconet blir också till vätska. Ta ut ca efter en kvart. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.