En smarrig hallon- och tryffeltårta perfekt av avsluta en härlig middag med.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Rör ner det försiktigt i äggsmeten.
- Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
- Tina hallonen om de är djupfrysta. Mosa dem och smaka av med socker. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta i gräddblandningen. Vispa kraftigt så att det blir krämigt. Låt chokladkrämen kallna och bli tjock.
- Dela kakan i tre bottnar. Bred knappt hälften av chokladkrämen över den ena bottnen. Lägg på en ny botten och bred hallonmoset över den. Lägg på den sista bottnen.
- Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie till en rundel, stor som tårtan. Lägg mandelmassan överst på tårtan.
- Bryt sönder chokladen till garneringen i mindre bitar. Smält den i vattenbad tillsammans med smöret. Bred chokladen över och runtom tårtan. Sätt fast mandelspån runt kanten.
- Spritsa resterande chokladkräm från fyllningen runt tårtans övre kant. Lägg hallon i mitten och garnera med lite citronmeliss.
- Förvara tårtan kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar