Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festtårta med hallon och chokladtryffel

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En smarrig hallon- och tryffeltårta perfekt av avsluta en härlig middag med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Rör ner det försiktigt i äggsmeten.
  3. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  4. Tina hallonen om de är djupfrysta. Mosa dem och smaka av med socker. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta i gräddblandningen. Vispa kraftigt så att det blir krämigt. Låt chokladkrämen kallna och bli tjock.
  5. Dela kakan i tre bottnar. Bred knappt hälften av chokladkrämen över den ena bottnen. Lägg på en ny botten och bred hallonmoset över den. Lägg på den sista bottnen.
  6. Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie till en rundel, stor som tårtan. Lägg mandelmassan överst på tårtan.
  7. Bryt sönder chokladen till garneringen i mindre bitar. Smält den i vattenbad tillsammans med smöret. Bred chokladen över och runtom tårtan. Sätt fast mandelspån runt kanten.
  8. Spritsa resterande chokladkräm från fyllningen runt tårtans övre kant. Lägg hallon i mitten och garnera med lite citronmeliss.
  9. Förvara tårtan kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.