Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festtårta med nötgrädde

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Det går utmärkt att baka kakorna till bottnarna i aluminiumfolieformar om man saknar 2 formar med samma diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj äggens gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum, droppa ner gulorna under vispning. Tillsätt sockret och vispa några minuter till en pösig smet.
  2. Sikta de båda mjölsorterna med bakpulvret och blanda ner i smeten. Smörj och bröa 2 1½ liters formar. Slå smeten i formarna. Grädda kakorna ca 25 minuter i 175 grader.
  3. Stjälp upp kakorna och låt dem kallna. Dela varja kaka i två bottnar.
  4. Vispa 3 dl av grädden. Hacka 3/4 av nötkärnorna. Lägg ihop bottnarna med ett lager aprikospuré och ett lager vispad grädde överstrött med hackade nötter emellan. Låt tårtan stå i kylen ca 12 timmar.
  5. Låt aprikoshalvorna rinna av och vispa upp den sista dl grädden strax före serveringen. Bred grädden över tårtans ovansida och lägg tätt med aprikoshalvor överst. Garnera med resten av valnötskärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.