Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Feta och olivpinnar

(2 kommentarer)  
Feta och olivpinnar
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Servera "pinnarna" ljumna till snacks, Tzatziki, dipp eller sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250
  2. Finhacka oliverna.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, hacka ihop med smöret. Tillsätt feta, yoghurt och oliver och blanda allt snabbt det blir rätt så kletigt.
  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en "korv". Dela i jämnstora bitar.
  5. Ta lite mjöl i handflatorna och rulla bitarna till "cigarrer". Grädda dem på bakplåtspapper i ugn vid 250 grader i ca tio minuter.
  6. Serveras ljumna till snacks, Tzatziki, dipp eller sallader.
  7. Tips: Byt ut oliver mot hackade soltorkade tomater. Ersätt feta och oliver med 2 dl riven ost och 100 g finhackad skinka eller salami.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mafia 8 juli 2012

    En klar favorit. Alla blev förtjusta.

  • Annrh 8 juni 2013

    Riktigt gott. Gjorde dessa med gröna oliver, turkyoghurt och feta enligt orginalreceptet och det var uppskattat av alla. Gjorde det till en tapastallrik och hade limeaioli till. Kommer att göras igen. En 5:a från mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.