- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Helt underbara burgare som dessutom är lätta att göra. Uppskattas både av stora som små.
Instruktioner
- Tsatziki
Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag. Salta och låt den rinna av under ca 1 /2 timme. Pressa vitlöken. Blanda yoghurt, vitlök, vinäger, olja och peppar. Smaka eventuellt av med salt.
- Fetaostburgare
Finhacka lök och chili och blanda med färs, ägg, soja, salt och peppar. Smula ner osten och blanda ytterligare. Forma till 4 burgare och stek eller grilla 3-4 minuter/sida.
- Servera med tsatziki, bröd, sallad och eventuellt klyftpotatis.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag hade planerat att göra andra biffar när jag såg ditt recept. Biffarna blev kanongoda och höll ihop riktigt bra vilket kan vara lite svårt ibland. Jag serverade med tzatsikin, en grekisksallad och en råkostsallad till. Eftersom vi inte hade några hamburgerbröd hemma så gned jag in toast med vitlök och stekte den i lite olivolja på spisen. Hela familjen tyckte detta var jättegott. Tonåringarna tog inte fram någon ketchup vilket är ett mycket bra betyg.