Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfylld strutsfilé

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vad är det som är rött, mört, och nyttigt med låga värden av både kolesterol och fett? svar: struts

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett längsgående snitt på filén med en vass kniv med långt knivblad och vik ut köttet efter hand. Se till att köttplattan inte blir tjockare än ett par centimeter. Skär med små kontrollerade rörelser, tills hela filén har blivit en något så när jämn platta.
  3. Smula och fördela osten ovanpå köttet. Bind ihop med hushållssnöre så att osten stannar kvar. Stick små hål i köttet med en liten vass kniv och späcka med vitlöksklyftor. Salta och peppra och bryn köttet i smör runt om. Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Det tar ca 40 minuter.
  4. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp inför servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.