Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfyllda kalvfärsbiffar med timjanrostad potatis och grönpepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Superenkla och supergoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatisen Sätt ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, klipp timjan och blanda med olivoljan och salt. Sprid ut allt på ett bleck och skjuts in i ugnen.
  2. Biffarna Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter. Hacka persilja Tillsätt hackad lök,persilja, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs. Smula i fetaost och blanda runt.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
  4. Såsen: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Slå på spriten. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
  5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.