Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostfyllda potatisbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

denna rätt är jätte, jättegod :)

Ingredienser

Instruktioner

koka potatisen. låt svalna, skala den och pressa den med en potatispress. Rör ner äggula, mjölk och vetemjöl. Krydda. Arbeta ihop till en deg, ta mer vetemjöl om den känns väldigt kladdig. Ta en rejäl klick av degen och platta till den. Det ska bli 8 bullar. Mosa fetaosten och blanda med peston. Lägg röran i mitten av bullen och forma degen runt så att fetaröran täcks. Vänd i ströbröd. Pensla en ugnsform och sätt in bullarna i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter (vänd efter halva tiden).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • d99bjbe 5 maj 2009

    Jag misslyckades lite, men det var gott ändå :). Det var min fru som lagt in det på veckomatsedeln och jag som skulle utföra. Kommer att försöka igen! Ändras till nästa gång: Stressa inte... Fel sorts potatis, fast istället för mjölig... kanske för mycket mjölk... för lite vetemjöl... inget ströbröd... Smeten var väldigt kletig och svår att forma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.