Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfyllt med medelhavsfavoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen. Toppa med oliver och persilja. Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Pajen kan förberedas och värmas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.