- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfyllt med medelhavsfavoriter.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen. Toppa med oliver och persilja. Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Pajen kan förberedas och värmas.
Publicerat den
7 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar