Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj med ruccula och soltorkade tomater

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 8-9 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod paj som går snabbt att göra, passar perfekt till buffébord. Jag lovar, den kommer göra succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör vetemjöl och kesella och blanda till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar. Fräs rucculan i en stekpanna. Skär fetaost, soltorkade tomater och vanliga tomater till mindre bitar.
  3. Fyll skalet med fyllningen och häll sedan över äggstanningen. Strö över riven ost. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Maja75 25 augusti 2008

    Lättlagad!

  • Vxlhaxan 5 april 2009

    Nästa gång tar jag nog lite mindre salt, men annars va den jättegod..

  • hillan66 31 augusti 2009

    Supergod paj! Den kommer jag absolut att göra fler gånger! Håller med om att man kan salta lite mindre. Fetaosten bidrar ju också med sälta. Jag gjorde pestodressing till och det funkade jättebra ihop. (2dl creme fraiche+1 msk pesto) För mig är detta en klar 5:a

  • fetaostpajen 15 januari 2010

    Har nu gjort den här pajen 3 gånger och varje gång den har en förmåga att försvinna väldigt fort. Mkt god o doftar väldigt gott!

  • knottis 8 augusti 2010

    Jättegod! Jag hade i några skivor choritzo också men det behövs säkert inte egentligen!

  • lovechili 25 november 2010

    Jättegod paj & mkt uppskattad av mina vänner! Upptäckte i sista stund att ja behövde en större pajform så då räckte inte alla ingredienser så jag la till lite annat: purjolök, gul lök, squash & champinjoner. Även färsk oregano & lite mer kryddor! Tack för ett bra recept, ska göra den fler ggr.

  • Liinajohanssoon 26 november 2010

    Denna paj var supergod! jag hade i lite skinka också, Supergott! Hela pajen försvann på några minuter!

  • welma 2 mars 2011

    En jättegod och lättlagad paj. Högsta betyg! Andra gången jag gjorde den bytte jag ut tomaterna mot rödlök och grillad paprika samt kryddade med vitlök och persilja. Hur gott som helst.

  • pelinax 14 november 2011

    Konongod. Den gick hem hos mina vänner. Kommer göras fler gånger.

  • moniq72 11 april 2012

    Super god paj! Tillsatte två grillade kycklingfileér och det blev gott!

  • MatildaCarlsson 22 april 2012

    Världens bästa pajdeg

  • Konde 5 maj 2013

    Gjorde den här idag och den va awesome! Kommer göras fler gånger :)

  • jrabbelino 28 maj 2013

    verkar jättesmaskig,är det någon som fryst den?ska laga paj till många o vore bra o kunna frysa ner den,hör av er

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.