Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetapaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En vegetarisk god paj, som har ett lite 'lättare' skal. Det går givetvis att blanda i typ skinka, salami el dyl i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Hacka ihop mjölet och smöret till en grynig massa, tillsätt kesellan klick för klick och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbara kanter. Låt stå i kylen i drygt 20 min.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Skiva svamp, oliver och tomater. Hacka rödlöken och ansa spenaten något. Tärna fetaosten.
  3. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min. Sänk sedan värmen till 175. Lägg tomat, svamp, lök, oliver blandat i skalet. Strö fetaost över hela formen.
  4. Vispa ihop äggen med mjölk och kesella, pressa i ½ vitlöksklyfta, krydda med örtsalt och mal svartpeppar över. Häll stanningen över pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
  5. Tag ut pajen och lägg spenaten ovanpå. Ringla lite olja över. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.