En vegetarisk god paj, som har ett lite 'lättare' skal.
Det går givetvis att blanda i typ skinka, salami el dyl i fyllningen.
Instruktioner
- Deg:
Hacka ihop mjölet och smöret till en grynig massa, tillsätt kesellan klick för klick och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbara kanter.
Låt stå i kylen i drygt 20 min.
- Värm ugnen till 225 grader.
Skiva svamp, oliver och tomater. Hacka rödlöken och ansa spenaten något. Tärna fetaosten.
- Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min. Sänk sedan värmen till 175.
Lägg tomat, svamp, lök, oliver blandat i skalet. Strö fetaost över hela formen.
- Vispa ihop äggen med mjölk och kesella, pressa i ½ vitlöksklyfta, krydda med örtsalt och mal svartpeppar över. Häll stanningen över pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
- Tag ut pajen och lägg spenaten ovanpå. Ringla lite olja över.
Servera!
Publicerat den
18 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar