Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettsnål pumpapaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God dessert man kan äta med gott samvete

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. Förgrädda i ugnen, 200 grader i 5 minuter.
  2. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.
  3. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.
  4. Blanda pumpamos, kesella, riven ingefära, riven muskot, mald kanel och havssalt i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen.
  5. Grädda pajen i ugnen, 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.