Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiadone- Cheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna cheesecaken härstammar från Korsika, lite annorlunda än de cheesecakes som vi är vana vid men otroligt god, prova! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ricotta, socker, vaniljpulver, maizena och likör till en jämn och slät smet. Finriv skalet från citron, apelsin och lime (tvätta dem noga först) och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft samt äggen i ostsmeten.
  3. Häll smeten i en springform ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den kallna helt.
  4. Toppa kakan med körsbärssylt och klyftade fikon vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.