Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberbröd i långpanna

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett gott frukostbröd. Går bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jästen i delar, salt, kryddor, morot och solroskärnor. Tillsätt vatten och matfett, rör om. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl i matberedare eller för hand.
  2. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Arbeta ihop degen. Lägg den i en smord långpanna och tryck ut den så den täcker hela botten. Skär degplattan i 24 rutor ( 4 x 6 stycken ). Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 225°C.
  5. Grädda mitt i ugnen, 13 - 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.