Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberfranska

 
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda bovetekross, linfrö, fibrex, russin och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Låt svalna till 37º.
  2. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken och blanda ner det i den skållade blandningen.
  3. Tillsätt matfett, kryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen i maskin med degkrok i ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i 15 minuter och forma den kletiga degen till 2 bröd. Lägg dem i väl smorda formar (1 ½ l). Låt jäsa i ca 45 minuter övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200º.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.