Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberhavregryns tekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16-18 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tidigare när jag bakade bröd själv mycket, brukade jag göra dessa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häl kokande vatten över grynen, klicka i matfett och rör om. Låt stå 30 minuter. Tillsätt salt, vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
  2. Rulla och platta ut till tekakor ca 16 stycken. Jäs dem under duk ca 30 minuter. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annamariasmat 18 april 2010

    Har bakat dessa i kväll! Mycket goda! Jag tog vetemjöl special.

  • Lena 11 juni 2012

    Bakade dessa i går kväll och de blev kanon goda så du får fyra poäng av familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.