Ger två goda havrelimpor med knaprig yta.
Instruktioner
- Ljumma mjölken och oljan till 37grader.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet. Rör tills jästen är ordentligt löst.
Tillsätt resten av degspadet, saltet och havregrynen. Arbeta i mjölet. Spara lite till utbakningen.
- Låt degen jäsa i ca 1 timme. Tag upp den på bakbordet. Knåda in resten av mjölet. Dela den mitt itu. Forma 2 släta längder och lägg dom på bakplåtspapper. Jäs bröden i ca 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv.
- Pensla med vatten och strö över lite havregryn.
Grädda på första falsen nerifrån i 200 graders värme ca 45 minuter.
Publicerat den
11 mars 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Brödet blev jättegott och saftigt. Min man som har diabetes var också glad över att det var sockerfritt.
Toppenbröd, lätt att baka. Blev två jättefina bröd. Dessa kommer jag att baka fler gånger. Jag gillar bröd med havregryn i. Högsta betyg från mig och maken....