Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberrika kardemummascones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Överraska med snabbakade scones och kanelsmör. Grova, goda med smak av kanelbulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör- & rapsolja och gräddfil. Platta ut degen med mjölad hand till två runda kakor, ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i fyra delar. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Låt svalna.
  2. Rör ihop smör, kanel och honung. Dela sconesen och bred på det goda kanelsmöret.
  3. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rutingeson 12 oktober 2009

    Jättesmarriga scones! Kommer definitivt göra dem flera gånger. VIll man att de ska ersätta bullar är det supergott med kanelsmöret till. Honungen i kanelsmöret kommer jag nog ersätta med florsocker. Kanske inte så nyttigt men oj så gott. Annars är dem grymt goda med vanligt smör också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.