Det här baket kräver lite planering eftersom vetet ska skållas en dag i förväg. Detta tar emellertid inte många minuter och dagen därpå bakas brödet som vanligt.
Instruktioner
- Dag 1: Häll vetekross i en bunke. Tillsätt det heta vattnet och rör om. Låt blandningen stå övertäckt till nästa dag.
- Dag 2: Smula jästen i en bunke. Värm olja och vatten till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen med lite av vätskan.
- Tillsätt resten av degspadet, det skållade vetekrosset från dag 1, salt, honung och större delen av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
Låg degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på mjölat bord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i två delar.
- Forma delarna till släta limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt limporna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skåra ev limporna med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt limporna kallna under bakduk på galler.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar