Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberrika limpor med honung

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det här baket kräver lite planering eftersom vetet ska skållas en dag i förväg. Detta tar emellertid inte många minuter och dagen därpå bakas brödet som vanligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Häll vetekross i en bunke. Tillsätt det heta vattnet och rör om. Låt blandningen stå övertäckt till nästa dag.
  2. Dag 2: Smula jästen i en bunke. Värm olja och vatten till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen med lite av vätskan.
  3. Tillsätt resten av degspadet, det skållade vetekrosset från dag 1, salt, honung och större delen av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låg degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på mjölat bord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i två delar.
  6. Forma delarna till släta limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt limporna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Skåra ev limporna med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt limporna kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.