Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon-chokladrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten som smakar portvin. Fyllning är fikonmarmelad som toppas med ett lager smält choklad, som ev. kan smaksättas med lite portvin.För mer vuxen smak byter du essensen mot riktigt portvin, och smaksätter efter din egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i¨margarin/smör och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt portvinsessens eller portvin.
  3. Grädda längs ned i ugnen i 25-40 minuter. Då kakan svalnat lite brer du på fikonmarmeladen.
  4. Garnering: Smält chokladen i mikro eller kastrull med lite olja. Fördela chokladen över kakan, garnera med guld- eller silverpärlor. Ställ kakan kallt så chokladen stelnar. Då du ska servera kakan, skär du upp den i rutor och pynta var ruta med en bit färskt fikon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.