Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och mandelkaka med frukt och grädde

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

GI-recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka chokladen och dela fikonen i mindre bitar. Ta även av de små stjälkarna på fikonen. Lägg mandeln, med skalet kvar, i en långpanna och rosta tills de blir gyllenbruna och börjar knäppa lite.
  3. Mixa mandeln smått i en matberedare med kniven monterad. Häll i den hackade chokladen, kör några sekunder och låt den smälta av värmen från den rostade mandeln. Tillsätt sedan fikonen och kör till en jämn smet.
  4. Lägg plastfilm i en avlång, inte alltför stor, form så att det täcker botten och upp på sidorna så att det räcker till att vika över. Lägg över fikonmassan i formen och tryck till den så att den blir jämn. Vik över plastfilmen och låt stå i kylskåpet några timmar.
  5. Ta gärna fram den en stund innan den ska ätas och servera med vispad grädde och lite färsk frukt, t ex färska fikon, klyftade apelsiner, melon eller vindruvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.