Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon och mozzarella

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar lika bra som förrätt som efterätt. Och jag är riktigt tokig i färska fikon...och mozzarella så. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Salta och peppra lätt.
  2. Rosta pinjenötterna hastigt i torr panna. Strö dem över fikon och ost.
  3. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger. Stänk lite på fikonen och ringla resten runt om.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annafbg 2 januari 2010

    Gjorde detta som inledning på vår nyårsmiddag. Jag följde receptet till punkt och pricka, och det blev mycket uppskattat! En av gästerna slog fast att detta var den perfekta förrätten! Tack för ett gott, fräscht och enkelt recept!

  • catharinac 29 december 2012

    Det ska alltså inte in i ugnen något?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.