Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon och tomatchutney

 
Skriv ut

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen. Namnet kommer från ordet catni, som betyder kryddstark på hindi. Och det är just som krydda och smaksättare man använder chutney. Inte bara i indiska rätter med curry utan även till andra, kött-, fisk- och fågelrätter. Utnyttja sommarens skörd av frukt och bär och fyll på förrådet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm oljan i en gryta. Lägg chilin, ingefäran, kryddblandningen och vitlöken i den varma grytan. Rör runt i några sekunder. Tillsätt tomaterna och sockret. Koka blandningen utan lock på svag värme i cirka 15 minuter tills tomaternas saft nästan har kokat bort och massan har en tjock konsistens. Tillsätt fikonen och låt chutneyn småkoka i ytterligare 5 minuter.
  2. Servera chutneyn varm eller kall. Om du använder torkade fikon ska de tillsättas samtidigt som tomaterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.