Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon och valnötsklickar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda små kakor med fikon, nötter, honung och dadlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fikonen. Rör samman smör, honung, fikon och socker i en stor skål. Rör ner äggen och blanda alltsammans noga.
  2. Rör samman salt, kryddpeppar, bikarbonat, vaniljessens och dadlar i en separat skål. Rör ner det i smörblandningen, lite i taget. Sikta ner mjölet i smeten och rör om noga. Rör till sist ner havregryn och valnötter.
  3. Lägg 20 matskedsstora klickar på 2 bakplåtspapperklädda bakplåtar. Tänk på att lägga klickarna ganska glest, eftersom de breder ut sig under gräddningen. Dekorera dem med fikonbitar, om så önskas. Grädda kakorna i 180° varm ugn i 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna på bakgaller innan de serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.