Goda små kakor med fikon, nötter, honung och dadlar.
Instruktioner
- Finhacka fikonen. Rör samman smör, honung, fikon och socker i en stor skål. Rör ner äggen och blanda alltsammans noga.
- Rör samman salt, kryddpeppar, bikarbonat, vaniljessens och dadlar i en separat skål. Rör ner det i smörblandningen, lite i taget. Sikta ner mjölet i smeten och rör om noga. Rör till sist ner havregryn och valnötter.
- Lägg 20 matskedsstora klickar på 2 bakplåtspapperklädda bakplåtar. Tänk på att lägga klickarna ganska glest, eftersom de breder ut sig under gräddningen. Dekorera dem med fikonbitar, om så önskas. Grädda kakorna i 180° varm ugn i 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna på bakgaller innan de serveras.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar