Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonbollar med rom

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott julgodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knipsa bort den hårda stumpen från fikonen. Mal fikonen i en hushållskvarn eller dela fikonen och kör i en mixer tills fikonen är finfördelade. Det ska inte vara några klumpar. Om ni använder mixer, tänk på att inte ta alla fikonen samtidigt.
  2. När fikonen är finfördelade, häll i rom och blanda in ordentligt.
  3. Rulla sedan fikonmassan till små bollar.
  4. Smält blockchoklad över vattenbad. När chokladen är smält, doppa ner fikonbollarna.
  5. Lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper och ställ för stelning i kylen eller utomhus.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.